Leen Versteynen
Leen Versteynen is master in de klinische psychologie en sinds 2020 verbonden aan De Deur. Ze schoolt zich voortdurend bij en is sinds 2023 psychotherapeute in de integratieve psychotherapie. De domeinen waarop ze vooral actief is, zijn
- Verwerking van intense ervaringen (trauma, rouw, depressie)
- Omgaan met stress (burn-out, angst)
- Veerkracht opbouwen (werken aan zelfvertrouwen, hoogsensitiviteit)
- Psychosomatiek (algemene en chronische vermoeidheid)
- Omgaan met emoties (angst, verdriet, woede …)
Verbinding leren maken met jezelf
Mijn cliënten begrijpen en luisteren naar wat echt gevraagd wordt. Ook bij mij vertrekt therapie vanuit dit gegeven. Natuurlijk is praten belangrijk maar ook connecteren met jezelf en je emoties. Zelf reflecteer ik ook vaak. Denk ik na over hoe ik me voel en wat er leeft in mij. Dat probeer ik over te brengen op mensen die ik begeleid. Dat begint bij zelfreflectie en luisteren naar wat hun emoties en hun lichaam hen vertellen.
Mijn aanpak start vanuit veiligheid, door de tijd te nemen om naar het verhaal van mijn cliënt te luisteren en haar of hem op het gemak te stellen. Het mooie aan mijn job als psychologe vind ik om te zien hoe mensen zich kwetsbaar durven opstellen in hun verhaal. Omdat het zeker niet evident is om over moeilijke persoonlijke zaken te praten. Daar ben ik me ten volle van bewust.
In de begeleiding gaan we de thema’s waar je mee worstelt, bekijken in alle vertrouwen. Het innerlijke kind of de jongere delen in jezelf laten we vertellen over zijn/haar ervaringen en mogelijke trauma’s. Beperkende gedachten en vastgeroeste patronen die hieruit ontstaan zijn, maken we duidelijker. Deze patronen buigen we zachtjes om tot meer constructieve verhalen. Op deze manier leer je terug te geloven in eigen mogelijkheden en eigen krachten en ontwikkel je emotionele veerkracht.
Mijn manier van werken bestaat uit het focussen op psychische groei door geleidelijk aan naar binnen te keren en stil te staan bij intense of lastige emoties en situaties. We gebruiken daarbij het lichaam als instrument, omdat ik sterk geloof in de relatie tussen lichaam en geest. Dat kan via eenvoudige lichaamsgerichte oefeningen zoals ademhaling, bewustzijnsoefeningen, mindfulness of meditaties. Mediteren, wandelen en ontspannen in de natuur is echte zelfzorg. Het brengt je veel gemakkelijker in contact met je eigen behoeften en verlangens.
Schrijven over mijn eigen ervaringen en reflecteren over hoe ik me voel is een enorme verrijking voor mij. Vanuit deze ondervinding geef ik graag toegankelijke schrijfopdrachten mee aan mijn cliënten tijdens of tussen de sessies door. Schrijven over wat er in jezelf leeft (geblokkeerde emoties, beperkende gedachten, lichamelijke ervaringen, verlangens…) is een heel mooie manier om te herstellen en te groeien.
Verbinding leren maken met jezelf en eigen hulpmiddelen ontwikkelen, daar kijken we samen naar in de begeleiding. Het leven richten op groeien in plaats van overleven. Dat draagt bij tot een gevoel van voldoening bij mijn cliënten en vergroot hun gevoel van eigenwaarde.
Met vallen en opstaan heb ik zelf geleerd dat je kan zijn wie je echt wil zijn en kunt bereiken wat je wil bereiken, zonder daarom zelf de perfectie te zijn of na te streven. Die ervaring deel ik graag met mijn cliënten. Omdat mijn eigen groei en inlevingsvermogen echt een verschil kunnen maken.
Het doet me echt plezier om mensen richting te geven in hun leven. Eigenlijk wil ik dat mijn cliënten meer zelfvertrouwen krijgen, zelfbewuster worden, levenskracht en levensvreugde vinden en meer genieten van het leven.
___
Tarief: € 70/u
“Zelfreflectie vraagt moed, maar is enorm verrijkend voor jezelf.”
Onze methodiek
Lees hier alles over onze manier van werken
Ons team
Lees hier welke therapeut jou het meeste aanspreekt
Onze antwoorden
Ontdek hier de meest gestelde vragen over therapie